onsdag 10. september 2008

Løk og purre

Løken dyrkes over hele verden i dag. Matløk kommer i fra Asia. Det vokser foresatt ville løk i nordvestre Kina, Uzbeckistan og Afghanistan. I Kina ble det dyrket løk for 3000 år siden og i Egypt er det funnet skisser av løk i pyramidene. Romerne tok med seg løken til Nord-Europa og Columbus tok dem videre til Amerika.
Man kan bruke de forskjellige løkene til veldig mye rart. Man kan ha dem i gryteretter på smørd brød, i salater og mye mer. noen løk passer bedre til ting en andre. løken gir smak på maten. Av hvitløk kan man lage foreksempel hvitløksmør, hvitløkmajones, osv.

Løk inneholder litt A-, B- og C- vitaminer og litt mineraler.

Løk skal oppbevares kjølig og tørt, og helst ikke sammen med andre grønsnaker.

Når man kjøper en løk skal den være fin og ren, uten sår, sprekker og mugg.

Kilder: frukt.no og google.

Ingen kommentarer: