Når avocadoen skal serveres skal stenen fjernes, man bestemme selv om man skal ha skallet på eller ikke. Den kan brukes til foret fylt med reker, fin hakket løk og dressing. Kan bruke den i salater eller lage Guacamole (dip). Den kan også brukes til barne mat.

Avocadoen har et lavt vanninnhold og høyt fett innhold som inneholder enumettede fettsyrer som er bra for oss. Hele frukten inneholder 16-30% fett. Den er også rik på E-, B- og C-vitaminer.
Den lagres forskjelli avhengig av modningsgrad. Det er forskjel på holdbarhet og lagringstemperatur fra frukt til frukt. den skal oppbevares fra 10 - 15°C.
Kvalitetskravene du må se etter når du skal kjøpe en avocado er at skallet hos de glatte typene skal være blankt, fast og ikke tegn til uttørking. En moden avocado gir etter for håntrykk og dtene løsner lett. Frukt kjøttet skal være smørbart.
Kilder: frukt.no og google.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar