lørdag 6. september 2008

Blomkål

Blomkålen komme fra landene rundt Midelhavet. Nå dyekes den mange plasser i verden. Blomkål beteyr kålblomst eller blomstrene kål. Blomkålen har en mild smak og sprø konsistens.
Blomkål kan spises rå, kokt, gratinert eller frytyrstekt. Rå blomkål kan brukes som tilbehør til salat eller bare noeå knaske på. Kokt blomkål er veldig godt sammen med kjøt- eller fiske retter. den skal koke i 10-20 minutter. Det går også an å lage blomkålsuppe.

Blomkål er en mager grønnsak, den har et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Den er mettende og fiberrik.

Blomkålen trenger høy luftfuktighet, lav temperatur og må beskyttelse mot lufttrekk så holder den seg. Den skal oppbevares i 0 - 2°C.

Blomkålen skal være hvit eller kremfarget med grønne blader. Den skal også ha en sprø konsistens. Den får fort mørke flekker ved uforsiktighet.
Kilder: frukt.no og google.

Ingen kommentarer: