
Hvit,grønn og lilla asparges kan kokes og spises som forret eller hovedret. Asparges egner seg godt til stekt og røkt kjøtt og fiske retter forde den er så aromatisk. 1-2 cm kuttes av stilken før kokung, mens på den lilla og den hvite blir skrellet med potetskreller før bruk. Den kokkes i en bunt i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen.

Aspargesen skal oppbevares fuktig og ved 2 - 4°C og den må beskyttes mot direkte lufttrek og lys. Den grønne skal oppbevare fuktig, mens den hvite skal oppbevares tørt, hvis ikke så mister den sprøheten sin. I kjødedisken om natten må aspargesen ha et klede over seg sån at den ikke tørker ut eller mister fargen.
Kvaliteten på aspargesen finner du ved å se på om den er rett i formen, fast i konsistensen, stilken skal være saftfull frisk og sprø. Toppen skal være tette og hele og de skal ikke mørke flekker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar